معرفی بانک های مرکزی جهان

نویسنده: حانیه زینلی

اصلی ترین وظایف بانک مرکزی

بانک مرکزی کشورها به سیاست‌ گذاری‌های متنوعی مشغول می باشد. این نهاد جریان‌ های مالی و پولی را به سوی عرصه تولید انتقال می دهد. در نتیجه شاهد افزایش رونق تولید، اشتغال و همچنین کسب و کار خواهیم بود. بانک مرکزی نهادی ناظر می باشد که بررسی صحت اجرای سیاست‌ های مالی در هر منطقه را به عهده دارد.

سایر وظایف این نهاد عبارت است از:

-هدایت جریان نقدینگی
-انتشار آمارهای رسمی نرخ اشتغال و بیکاری
-کنترل تورم
-رشد اقتصادی
-اعلام میزان رشد ناخالص داخلی و ملی
-تنظیم مقررات
-اعطای تسهیلات به موسسات مالی و اعتباری
-احیای بستر برای سپرده‌گذاری مردم
-اعطای وام و اعتبار با نرخ تنزیل مجدد

اهمیت آشنایی با بانک‌ های مرکزی جهان

جهت و نوسانات بازار ارز در گرو نرخ بهره می باشد. نرخ بهره معامله گران را مجاب می‌ کند که در سایر کشورها سرمایه‌ گذاری کنند. یعنی اگر سرمایه‌ گذاران دریابند که در کشوری دیگر می‌ توانند بازدهی بالاتری به دست آورند، سرمایه خود را به آن کشور منتقل می کنند.

نرخ بهره فزاینده مدت‌ها است که باعث تمرکز سرمایه‌ گذاران در کشورهای جهان شده است. ولی سرمایه‌ گذارانی نیز هستند که نمی‌ دانند مسئله‌ ای که باارزش است ارزش مطلق نرخ بهره نیست، بلکه سرمایه‌ گذاری در بستری که در آینده نرخ بهره بیشتری را به خود اختصاص خواهد داد اهمیت بیشتری را داراست. به همین دلیل است که بهتر است سرمایه گذاران با سیاست‌ های مهم‌ بانک‌ های مرکزی جهان آشنا شوند زیرا که این نهادها نرخ بهره را مشخص می‌ کنند. به این ترتیب خواهند توانست سرمایه‌ گذاری مطلوب‌ تری را انجام دهند.

بانک مرکزی ایالات متحده Federal Reserve
ساختار:

بانک مرکزی آمریکا (بانک فدرال) تاثیر‌گذارترین بانک مرکزی در جهان است.

با توجه به این که دلار آمریکا در 90% از معاملات ارزی استفاده می ‌شود، فدرال اهمیت و تاثیر زیادی در بررسی ارزها دارد.

گروه فدرال رزرو که در زمینه نرخ بهره تصمیم می‌گیرد، کمیته بازار آزاد فدرال FOMC است که شامل 7 رئیس هیئت فدرال به همراه 5 رئیس از 12 بانک منطقه ‌ای است.

مسئولیت:
هدایت سیاست های پولی کشور با کنترل پول و شرایط اعتبارات در اقتصاد برای ایجاد اشتغال کامل و ثبات قیمت ها
نظارت و تنظیم موسسات بانکی برای اطمینان از ایمنی و درستی سیستم بانکی و مالی کشور و حمایت از حقوق مصرف کنندگان
حفظ ثبات نظام مالی و پیشگیری از خطر سیستماتیک (که ممکن است در بازارهای مالی جهان به وجود آید)ارائه خدمات مالی به دولت، افراد عمومی، موسسات مالی، نهادهای رسمی و خارجی (که نقش مهمی در سیستم عامل پرداخت کشور دارد)

تکرار جلسات:8 بار در سال

ارکان فدرال رزرو:
-هیات فرمانداران
-مجالس شورای هیات فرمانداران و کمیته های مشورتی برای بانک های فدرال منطقه ای
-بانک های فدرال رزرو منطقه ای
-بانک های عضو فدرال رزرو
-کمیته بازار آزاد فدرال FOMC یا Federal Open Market Committee

نکات مهم برای معامله‌ گران فارکس:
کمیته FOMC به طور منظم 8 جلسه در سال تسکیل می دهد که در آن، سیاست‌ های پولی و نرخ بهره مورد بحث و گفتگو قرار می ‌گیرند. پیگیری اخبار پیش از این جلسات بهترین راه جهت پیش ‌بینی نرخ بهره و تصمیم‌ جهت خرید یا فروش دلار است.
تقویم اقتصادی این بانک مرکزی را برای تاریخ جلسات مهم نگاه کنید.
پیش ‌بینی ‌های دیگران را دنبال کرده و آگاهی داشته باشید تا قدرت تصمیم‌ گیری و مقایسه منطق خود در مقابل دیگران را داشته باشید.
دلار آمریکا از ارزهایی است که به‌طور گسترده مورد معامله قرار می‌ گیرد، ولی این علت عاری از ریسک بودن آن نمی ‌شود. (از پتانسیل زیان ‌دهی معاملات آگاه باشید و بدانید که در معامله هیچگونه ضمانتی جهت موفقیت وجود ندارد)
پیگیر سیاست ‌های مالی جدید و تغییر و تحولات کلی فدرال رزرو باشید. (ارزش ارز و سیاست مالی به یکدیگر مرتبط هستند)

۱۲ منطقه فدرال رزرو که دارای بانک ذخیره یا رزرو بانک اختصاصی هستند، عبارت است از:
-بوستون
-نیویورک
-فیلادلفیا
-کلیولند
-ریچموند
-آتلانتا
-شیکاگو
-سنت لوئیس
-مینیاپولیس
-کانزاس
-دالاس

بانک مرکزی اروپا Central Bank of Europe
ساختار:

بانک مرکزی اروپا در اول ژوئن سال 1998 تاسیس گردید و مقر آن در شهر فرانکفورت آلمان می باشد. یک نهاد رسمی و تعیین کننده سیاست های بانکی و ارزی کشورهای عضو ناحیه یورو است.

کشورهای اتریش، بلژیک، قبرس، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، ایرلند، ایتالیا، لیتوانی، لاتویا، لوکزامبورگ، مالت، هلند، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی و اسپانیا کشورهایی می باشند که تحت نظارت این بانک قرار دارند. بانک مرکزی اروپا به عنوان بانک مرکزی برای ۱۹ کشور متعلق به منطقه یورو فعالیت می‌ کند. بانک مرکزی اروپا، تحت نظر شورای مدیریتی متشکل از ۶ عضو هیئت مدیره اجرایی می باشد که یکی از آن ها ریاست بانک را به عهده دارد. اعضای هیات مدیره توسط شورای اروپا منصوب می گردند.

یورو بزرگ ترین ارز جهان از لحاظ جغرافیایی می باشد و بانک مرکزی اروپا مهم ترین و اصلی ترین بانک مرکزی جهان است. شورای حاکم بر بانک مرکزی اروپا گروهی می باشد که در زمینه تغییر سیاست پولی تصمیم‌ گیری می‌ کند. این شورا شامل 6 عضو هیئت اجرایی ECB به علاوه رئسای بانک‌ های مرکزی ملی از 12 کشور منطقه یورو است.

ساختار ترکیب شامل موارد زیر است:
-بانک مرکزی بلژیک
بانک فدرال آلمان
–بانک مرکزی یونان
-بانک مرکزی اسپانیا
-بانک مرکزی فرانسه
-موسسه پول لوکزامبورگ

مسئولیت:

ثبات قیمت و رشد پایدار (برخلاف بانک فدرال، بانک مرکزی اروپا در تلاش است که رشد سالانه قیمت‌ های مصرف‌ کننده را زیر 2٪ حفظ کند. بانک مرکزی اروپا به عنوان یک اقتصاد وابسته به صادرات، دارای منافع قانونی برای جلوگیری از افزایش بیش از حد قدرت در پول خود است، چون این امر برای بازار صادرات حوزه یورو خطرناک است)

*هدف اولیه ECB حفظ ثبات قیمت‌ ها است. آن ها با استفاده از سیاست پولی جهت حمایت از اقتصاد و ایجاد شغل استفاده می‌ کنند.

تعداد جلسات:

دو هفته‌ یکبار (اما تصمیماتی که مشخص کننده روش و سیاست‌ های کلی است، عموما تنها در جلساتی مشخص می‌ شوند که همراه با کنفرانس مطبوعاتی است و این جلسات 11 بار در سال تشکیل می‌شوند)

وظایف بانک مرکزی اروپا:

کنترل 1/3 تورم در کشورهای حوزه یورو

جلسات بانک مرکزی اروپا:

جلسات بانک مرکزی هر 5شنبه در میان برگذار می گردد تا نرخ بهره را محاسبه و اعلام شود. هر ماه بعد از اولین جلسه اولیه ماهانه، کنفرانس مطبوعاتی انجام می گردد. در این نشست دیدگاه های کلی کارشناسان بانک در زمینه سیاست های پولی و اقتصادی بیان می گردد.

تعهدات مهم اقتصادی بانک مرکزی اروپا:

۱) ثبات قیمت یا تورم (منظور از ثبات قیمت کنترل تورم، کنترل شاخص هماهنگ قیمت مصرف‌ کننده HICP و نرخ ارز یورو است)

برای حفظ ثبات قیمت، بانک مرکزی اروپا از نرخ بهره کوتاه مدت در منطقه یورو استفاده می‌ کند. بانک مرکزی اروپا مانند اکثر بانک‌ های مرکزی دیگر نرخ بهره هدف زیر یا نزدیک به ۲% را در نظر دارد. اگر چه هدف مهم تورم است اما تولید ناخالص داخلی و اطلاعات در زمینه نرخ بیکاری تاثیر بسیاری بر تصمیم‌ گیری سیاست گذاران خواهد داشت.
در حالتی که تورم بالای ۲% باشد، بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را کمی افزایش می‌ دهد تا توسعه اقتصادی اروپا ثبات پیدا کند و تورم کاهش یابد. اگر تعداد بیکاران افزایش یابد و اقتصاد با مشکل روبرو گردد، بانک ملزم به اتخاذ تصمیماتی می باشد تا نرخ بهره را کاهش داده، اقتصاد را تحریک و اشتغال زایی را افزایش دهد. وقوع همزمان تورم و بیکاری، سیاست گذاران را بر آن می‌ دارد تا مزایا و معایب راهکارهای پیش‌ رو شامل انقباض اقتصادی (با هدف کنترل تورم) یا تحریک اقتصاد (با هدف اشتغال زایی) را بررسی کنند و طبق آن، تصمیم مناسب را اتخاذ کنند.

۲) ثبات مالی (از طریق کنترل ثبات قیمت و سایر مکانیسم‌ ها)
بانک مرکزی اروپا نقش مهمی در حفظ ثبات سیستم مالی منطقه یورو دارد. در زمان وقوع بحران، بانک مرکزی با تزریق پول به سیستم سعی در حفظ ثبات مالی می‌ کند و این امر را یا از طریق خرید اوراق قرضه در بازارهای باز یا کاهش نرخ بهره، انجام می‌ دهد. اگر بانک مرکزی اروپا در زمان بروز بحران پول تزریق نکند، امکان سقوط کل سیستم مالی وجود دارد.

مهم‌ترین نکات درمورد بانک مرکزی اروپا و معاملات فارکس:

-بانک مرکزی اروپا نقش مهمی در ارزش یورو دارد.
-ارزش یورو با توجه به تغییرات در انتظارات نرخ بهره نیز در نوسان است و برای این امر نیازی به اعمال تغییرات واقعی در نرخ بهره نیست.
-برنامه QE تاثیر مشابهی با تغییرات نرخ بهره دارد. تغییرات در انتظارات از QE نیز بر یورو تاثیر گذار می باشد.
-افزایش تورم لزوما به افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا منتج نخواهد شد بلکه این تصمیم به توازن بین رشد اقتصادی و تورم نیز بستگی دارد. اگر تورم نزدیک یا بالاتر از نقطه هدف باشد، ECB نرخ بهره را افزایش می دهد؛ هدف اولیه بانک مرکزی حفظ ثبات قیمت (تورم) است.

بانک انگلستان Bank of England
ساختار:

کمیته سیاست پولی بانک مرکزی انگلستان کمیته ای است که 9 عضو (1نفر از حکومت، 2نماینده، 2مدیر اجرایی و 4کارشناس خارجی) دارد. این نهاد اکثر به عنوان یکی از مهمترین بانک‌ های مرکزی مورد اشاره قرار می‌ گیرد.

مسئولیت:

حفظ ثبات پولی و مالی

سیاست پولی BoE این است که قیمت ها را باثبات نگه دارد و اعتماد به ارز را حفظ کند. برای انجام این امر، بانک مرکزی تورم 2٪ را هدف قرار داده است. اگر قیمت‌ ها به این سطح برسد، بانک مرکزی در پی کاهش تورم خواهد بود، در صورتی که سطح تورم پایین‌ تر از 2% سبب می‌ شود تا بانک مرکزی اقداماتی را برای افزایش تورم انجام دهد

تعداد جلسات: ماهانه

تصویب نامه بانک انگلیس در سال 1998 با توجه به وظیفه ای که بر عهده بانک قرار داده بود که مبنی بر تنظیم نرخ بهره به جهت مقابله با نرخ تورم بود استقلال عملیاتی 1سال قبل از اعمال این وظیفه توسط بانک، به بانک اعطا می کرد. مواد این تصویب نامه عبارت هستند از:
-رسمی کردن اهداف مورد نظر برای بانک انگلیس
-بنا کردن کمیته سیاستگذاری پولی
-انتقال مسئولیت نظارت از سیستم بانکی ملی به مراجع خدمات مالی

کمیته سیاست گذاری پولی MPC مسئول سیاست گذاری پولی برای بانک انگلیس می باشد. این کمیته عبارت است از:
-رئیس
-2نایب رئیس
-2عضو هیات مدیره بانکی
-4عضو دیگر که توسط وزیر خزانه داری منصوب می شوند.
دولت ثبات قیمتی سالیانه، رشد و اهداف استخدام را تنظیم می کند.مسئولیت کمیته سیاست گذاری پولی نیز، تنظیم سیاست پولی به نام بانک انگلیس است. کمیته سیاست گذاری پولی انگلیس باید حداقل 1بار در ماه، تسکیل جلسه دهد و گزارش این جلسات را به حالت خلاصه داشته باشند. شایان ذکر است هر امری که توسط MPC تصمیم گیری می شود 2هفته پس از هر جلسه ماهیانه منتشر می گردد علاوه بر آن MPC هر فصل گزارشی در زمینه تورم منتشر می کند که شالوده ای است جهت نشان دادن اهداف MPC برای تورم و کارکرد اقتصادی تشخیص صلاحیت MPC برای سیاستگذاری پولی بر عهده رئیس کمیته دادگاه است.
کمیته NEDCO شامل مدیرانی است که به جز مدیران اجرایی و یا خدماتی MPC هستند. عمل این کمیته همراه با مشارکت MPC در واقع اصلی ترین مکانیزم مرور مجدد است. در نتیجه رئیس کمیته NADCO مسئول مرور و ارزیابی میزان تاثیر سیاست گذاری پولی بانکی جهت دستیابی به هدف های مورد نظر دولت است.

وظایف NEDCO عبارتند از:
-بررسی عملکرد بانک با در نظر گرفتن اهداف خود
-تعیین حدی که تا آن حد اهداف معرفی شده اند
-بررسی کنترل مالی داخلی بانک
-تعیین حق الزحمه و مستمری جهت اعضای اجرایی دادگاه
-بررسی شیوه های کاری پیگیری شده توسط کمیته سیاستگذاری پولی
-اطمینان از اطلاعات کافی ناحیه ای که جهت تنظیم سیاست های پولی جمع آوری می گردد، ضوابط و شرایط اعضای کمیته سیاست گذاری مالی که توسط وزیرخزانه داری تعیین می گردد.
NEDCO با کمیته های حق الزحمه، ریسک و حسابرسی به صورت جداگانه کار می کند تا کاملا بتواند اعمال و کنترل های داخلی بانک را بررسی کند. گزارش های این کمیته ها شامل قسمتی از گزارش سالیانه بانک می گردد که باید برای بازبینی به دولت ارائه شود.

نقش مقامات خدمات مالی
مقامات خدمات مالی 1بدنه غیردولتی و مستقل می باشد که وظایف آن عبارتند از:
کنترل خدمات مالی انگلیس
تبادلات بازار و شرکت ها
اصول بیمه تضمین مالی این است که بازدهی و نظم و بازارهای مالی خوب را ترقی دهد.همچنین کمک می کند تا مشتریان خرد خدمات مالی بتوانند روش منصفانه ای دریافت کنند. در حالی که FSA یک بدنه غیردولتی است ولی پاسخگوی مجلس و خزانه داری می باشد
خزانه داری هیات مدیره ای است شامل موارد زیر است:
-رئیس
-نائب رئیس
-رئیس اجرای،
-3مدیر عامل
-9مدیر غیر اجرایی
FSA مستقل از دخالت مستقیم دولت بوده و به صورت کامل توسط شرکت های تجاری تحت کنترل خود، وجوه لازم را فراهم می کند.

بانک ژاپن Bank of Japan
بانک نیچیگین بانک مرکزی ژاپن می باشد که سیاست پولی را به اجرا می‌ گذارد و جهت حفظ ثبات سیستم مالی کشور، ین چاپ می‌ کند. هیئت سیاست گذاری بانک، به صورت منظم نشست‌ های سیاست پولی را به جهت تصمیم‌ گیری در مورد اقدامات لازم بر نرخ بهره و نحوه تاثیر روی تورم برگزار می‌ کنند.
ساختار:

کمیته سیاست پولی بانک ژاپن شامل رئیس بانک مرکزی ژاپن، 1معاون فرماندار و 6عضو دیگر است. از آن جایی که ژاپن وابسته به صادرات است، همچون بانک مرکزی اروپا، بانک مرکزی ژاپن نیز تمایل زیادی به جلوگیری از رشد بیش از حد قدرت پول خود دارد. این بانک مرکزی به بازار آزاد می‌ آید تا به طور مصنوعی ارز خود را بفروشد تا ین را در برابر USD و EUR تضعیف کند.
مسئولیت:

حفظ ثبات قیمت و اطمینان از ثبات سیستم مالی (مرکز اصلی این بانک بر تورم است)
تعداد جلسات: 1یا 2بار در ماه

مالک بانک ژاپن کیست؟
۵۵% مالکیت بانک ژاپن و ۱۰۰% قدرت رای دادن متعلق به دولت است. ۴۵% باقی مانده سهام شناور و عمومی است که تحت عنوان JASDAQ معامله می شود. از آگوست ۲۰۱۹ هاروهیکو کورودا رئیس بانک ژاپن است. البته این دومین دوره ۵ ساله ای است که او ریاست این بانک را بر عهده دارد و تا آوریل سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد یافت. دوره پیش از مارس ۲۰۱۳ آغاز شده بود.
بانک ژاپن چگونه به وظایف خود عمل می کند؟
بانک ژاپن به صورت منظم جلساتی به جهت سیاست گذاری پولی MPMs برگزار می کند که طی این جلسات نرخ بهره و دیگر سیاست‌ های پولی رسمی با این انگیزه که باعث ثبات قیمت ها و ثبات سیستم مالی شوند تعیین می‌ گردند. این جلسات ۸ بار در سال برگزار می‌ گردد و هر کدام 2 روز به طول می‌ انجامند. در طول این جلسات هیئت سیاست گذاری ( رئیس، 2معاون اول و ۶ عضو دیگر) سیاست‌ های پولی مورد بحث قرار می‌ گیرد و پیاده‌ سازی می‌ شود.

چگونگی تاثیر سیاست های پولی بانک ژاپن بر ارزش ین به شرح زیر است:
ژاپن طی چند دهه گذشته از اقتصادی بیمار با تورم بسیار پایین رنج برده است و همواره از دستیابی به نرخ تورم ۲% شکست خورده است. ژاپن آن چه سیاست‌ های پولی انبساطی نامیده می‌ شود را پذیرفته و با پایین نگه داشتن نرخ بهره در تلاش جهت رونق اقتصادی می باشد. هنگامی که نرخ بهره پایین باشد مردم انگیزه ای جهت پس انداز کردن ندارند، ایده‌ ای که پشت این قضیه قرار دارد این است که مردم بیشتر هزینه می کنند، پول خود را در اقتصاد سرمایه‌ گذاری می کنند و در نهایت تورم افزایش پیدا می کند.

چگونگی انجام معاملات طبق تصمیمات نرخ بهره بانک ژاپن:
تصمیم در مورد نرخ بهره بانک ژاپن با هدف افزایش هزینه‌ کرد مردم و سرمایه‌ گذاری صورت می گیرد که این کار تورم را تحت تاثیر قرار می‌ دهد. تغییرات در نرخ بهره، سبب ایجاد تغییر تقاضا برای سهام و ارز می‌ شود و این امر باعث ایجاد فرصت های معاملاتی در بازار فارکس خواهد شد. حتی زمانی که نرخ بهره ثابت می ماند، پیش بینی‌ ها پیرامون رویدادهای مهم مانند جلسات سیاست گذاری پولی می‌ توانند بر بازار فارکس تأثیر بگذارند.

بانک ملی سوئیس Swiss National Bank
ساختار:

بانک ملی سوئیس دارای کمیته 3نفره می باشد که میزان نرخ بهره را تصویب می‌ کنند. بر عکس سایر بانک‌ های مرکزی، بانک مرکزی سوئیس باند نرخ بهره (تفاوت بین متوسط ماکزیمم نرخ وام و متوسط مینیمم سپرده) را تعیین می‌ کند و نرخ خاص و ثابتی را اعلام نمی‌ کند. مانند ژاپن و منطقه یورو، سوئیس نیز وابسته به صادرات اس.  این نهاد علاقه‌ ای به داشتن یک ارز بسیار قدرتمند ندارد. دیدگاه عمومی این بانک مرکزی این است که در خصوص افزایش نرخ بهره محافظه کارانه‌ تر عمل نماید.
مسئولیت:

اطمینان از ثبات قیمت و بررسی وضعیت اقتصادی

تعداد جلسات: 3ماه یکبار

تمایلات ریسکی بازار
ازآن جایی‌که بانک ملی سوئیس پس از بحران اقتصاد جهانی نرخ بهره را کاهش داده و به محدوده منفی رسانده، فرصت خوبی برای آربیتراژ نرخ بهره فراهم شده است. سرمایه‌ گذاران با استقراض یا فروش فرانک سوئیس اقدام به خرید دارایی‌ های پربازده می‌ کنند. فرق نرخ بهره فرانک سوئیس با دارایی‌ های پربازده سود این استراتژی می باشد. هنگامی که بازارهای مالی نسبت به رشد اقتصاد جهانی خوش‌ بین هستند در دارایی‌ های پربازده یا ریسکی سرمایه‌ گذاری می‌ کنند و به همین علت تقاضا جهت دارایی پربازده بالا می‌ رود. ولی در همین حین به خاطر کاهش تقاضا برای دارایی‌ های امن مانند فرانک سوئیس، فشارهای فروش در این ارز تشدید می‌ شود.
با این وجود با تشدید جریانات ریسک گریزی بازارهای مالی تقاضا برای دارایی امن مثل فرانک سوئیس افزایش پیدا می کند. در این بین بازخرید فرانک سوئیس یا تسویه وام‌ های گرفته شده از بانک‌ های سوئیسی سبب بالا رفتن تقاضا جهت فرانک می‌ گردد و در نهایت ارزش این ارز تقویت می‌ شود.(فرانک سوئیس رابطه معکوسی با دارایی ریسکی دارد و به عنوان پناهگاه امن برای سرمایه‌ گذاران به حساب می آید.

معامله فرانک سوئیس
فرانک سوئیس ششمین ارزی می باشد که در جهان معامله می‌ گردد و به همین دلیل قدرت نقد شوندگی بسیار زیادی دارد. با توجه به اینکه سوئیس روابط سیاسی و اقتصادی قوی با اتحادیه اروپا دارد، اغلب سرمایه‌ گذاران از فرانک سوئیس جهت مدیریت و پوشش ریسک‌ های اتحادیه اروپا استفاده می‌ کنند. در دوره‌ هایی که اقتصاد یا فضای سیاسی اتحادیه اروپا ملتهب می‌ شود، فرانک سوئیس به مقصد مهم سرمایه‌ گذاران تبدیل می‌ شود.
همچنین از آن جایی‌ که نرخ بهره سوئیس منفی است و شرایط برای آربیتراژ نرخ بهره فراهم شده، معمولاً فرانک سوئیس به عنوان شاخصی برای جریانات ریسکی بازار عمل می‌ کند. به همین دلیل با سقوط بازار های سهام یا تشدید جریانات ریسک گریزی تقاضا برای فرانک سوئیس نیز بالا می‌ رود و در مقابل بهبود تمایلات ریسک‌ پذیری بازار سبب تضعیف فرانک سوئیس می‌ شود.

بانک کانادا Bank of Canada
ساختار:

تصمیمات سیاست پولی در بانک مرکزی کانادا توسط شورای حکومتی اخذ می‌ گردد که این شورا شامل رئیس بانک مرکزی، معاون ارشد و 4معاون دولتی است.
مسئولیت:

حفظ یکپارچگی و ارزش پول (بانک مرکزی کانادا هدف تورمی خود را 1-3% تعیین کرده است و از 1998 توانسته نرخ تورم را در این بازه کنترل کند.)

تعداد جلسات: 8 بار در سال

بانک کانادا پس از جلسه سیاست های ماه ژوئیه، نرخ معیار خود را همانگونه که انتظار می رفت در 0.25% حفظ کرد. از سوی دیگر، بانک کانادا تصمیم گرفت هدف خالص خرید دارایی هفتگی اوراق قرضه دولتی را از 3 میلیارد دلار به 2 میلیارد دلار کانادا کاهش دهد.

تصمیم بانک کانادا در مورد سیاست های پولی:
انتظار می رود بانک کانادا راهنمایی های خود را برای اولین افزایش نرخ بهره در نیمه دوم 2022 در بیانیه سیاست همراه داشته باشد. جدای از این، سیاست گذاران جدیدترین پیش بینی های اقتصادی را ارائه می دهند. در ساعت 15:00 به وقت گرینویچ، یک نشست خبری بعد از جلسه برگزار خواهد شد.
چشم انداز رشد برای تعدیل قابل توجه در موضع سیاست گذاری حداقل است و این بدان معناست که نتیجه تغییر قیمت برای جفت ارز USDCAD نخواهد بود.

بانک مرکزی استرالیا Reserve Bank of Australia
بانک مرکزی استرالیا که RBA نامیده می شود، مسئولیت اطمینان بخشی از ثبات نرخ ارز و حفظ اشتغال کامل و رونق اقتصادی و رفاه مردم این کشور را در دستور کار دارد. هدف این مجموعه رسیدن به تورم زیر ۳% است. بانک مرکزی استرالیا در اکتبر ۲۰۱۸ میلادی، نرخ بهره رسمی این کشور را ۱.۵% تصویب کرد.
به نظر می رسد که یکی از بانک های مرکزی قدرتمند جهان به علت ارزش بالای هر AUD، بانک مرکزی استرالیا باشد.
ساختار:

بانک مرکزی کمیته سیاست پولی استرالیا شامل رئیس بانک مرکزی، معاون رئیس، دبیر خزانه‌داری و 6عضو مستقل منتخب دولت است.

مسئولیت:

اطمینان از ثبات ارز، حفظ اشتغال کامل و رونق اقتصادی و رفاه مردم استرالیا (بانک مرکزی هدف تورمی 2 تا 3 درصد در سال دارد.)

تعداد جلسات: 11بار در سال، معمولا در اولین سه شنبه هر ماه (به جز ژانویه).

بانک مرکزی نیوزیلند Reserve Bank of New Zealand
ساختار:

برخلاف دیگر بانک‌های مرکزی، قدرت تصمیم‌ گیری در حیطه سیاست پولی در نهایت با رئیس بانک مرکزی این کشور است.(برعکس دیگر بانک‌ های مرکزی که 1کمیته در زمینه سیاست‌ های پولی تصمیم‌ گیری می‌کند)

مسئولیت:

حفظ ثبات قیمت و جلوگیری از بی‌ثباتی در صادرات (نرخ بهره و نرخ ارز. هدف نرخ تورم، 1.5٪ است.)

هدف نرخ تورم این کشور 1-3% است که از سال ۲۰۰۰ برقرار است. ولی هدف اصلی، حفظ نرخ میان‌ مدت ۱.۵% است که در اواخر سال ۲۰۱۸ تصویب گردید. عدم تحقق این هدف، احتمالا برکناری رئیس بانک رزرو نیوزلند را در پی خواهد داشت.

تعداد جلسات: 8بار در سال

بانک رزرو نیوزلند (RBNZ) مسئولیت نظارت بر اقتصاد و سیاست‌ های پولی نیوزلند را به عهده دارد. لازم به ذکر است حفظ سطوح پایدار اشتغال و ارتقای سیستم مالی سالم نیز از جمله دیگر وظایف این بانک است.

همواره در تلاش بوده ایم تا بهترین های بازارهای سرمایه را برای شما محیا کنیم تا خانواده ای تشکیل دهیم با پیوستگی یک نام: ™CMPRO

error: غیر مجاز