
استراتژی معاملاتیStrategy Trading
ترفند های مهم در معاملات بازار
استراتژی معامله با پین بار Pin Bar
قبل از استفاده از سیگنال های پین بار و ورود به معامله ، اطمینان حاصل کنید که پین بار را به درستی تشخیص داده اید. پس از این مرحله می توانید به بررسی شرایط برای ورود به معامله بپردازید.
گام بعدی، تعیین روند بازار میباشد. درک روند بازار به دقت معامله شما کمک می کند. پین باری که در جهت روند بازار تشکیل شده، قویترین سیگنال بحساب می اید، با توجه به به ماهیت بازگشتی پین بار، می توان از این سیگنال جهت بازگشت قیمت ها در بازار های خنثی یا بدون روند هم بکار برد. معاملات عکس روندی یا ورود به معامله در خلاف مسیر مومنتوم بازار می تواند ریسکی باشد که احتمال اکتیو شدن دستور حد ضرر بالاست، اما اگر بازگشت را به درستی پیش بینی کنید، از سود بیشتری بهره مند میشوید. نمودار بازار نزولی را نمایش می دهد، که در این میان پین باری تشکیل شده که حکایت از بازگشت بازار دارد. این پین بار به این معنی ست که مشارکت کنندگان بازار (عرضه و تقاضا) بر سر قیمت های بالاتر به توافق نرسیده، برای همین قیمت دوباره به سمت پایین برگشته تا روند نزولی را ادامه دهد.
در نمودار زیر بعد از روند نزولی اصلی بازار، پین باری در نمودار نمایان شده است. به دنبال نمایان شدن پین بار، بازار به جهت بالا برگشته است. برگشت بازار به علت پین بار نیست، بلکه پین بار نشانگر تغییر در عرضه و تقاضای بازار است، که در اینجا قدرت عرضه ارز مبنا همان پوند انگلستان کاهش و تقاضای آن افزایش یافته است.(نمودار بیانگر بازگشت صعودی بازار پس از ظهور پین بار صعودی Pin Bar)
در نمودار زیر (معامله در گستره نوسانی با کمک پین بار Pin Bar)، مستطیل آبی رنگ نشانگر گستره نوسانی بازار است، یعنی روند بازار در این حدود خنثی است. در بازار های فاقد روند، به علت احتمال شکست سقف یا کف حدود، ریسک معاملات همواره بالاست، ولی اگر از استراتژی های ارائه شده به درستی استفاده شود، می توان این ریسک را تا مقدار قابل توجه ای کنترل کرد.پین بار بالایی در بازار عمل نکرده، ولی پین بار دومی به درستی عمل کرده است. این همان ریسکی میباشد که باید در معالمات بازار های خنثی از آن آگاهی کافی داشته باشید. پس از پین بار دومی، که در کف گستره نوسانی شکل گرفته، بازار تا سقف کانال صعود کرده است.
سطوح مقاومت و حمایت بازار هم یکی از نقاط مهم جهت معاملات مبتنی بر پین بار است. به این علت که اغلب سطوح مقاومت یا حمایت ، سطوح بازگشتی بازار هستند، و پین بار هم الگوی بازگشتی میباشد، بنابراین احتمال رخ دادن پین بار در این سطوح مهم بسیار بالاست. منتظر ورود قیمت به حدود حمایت یا مقاومت باشید، و بعد از آن به دنبال یافتن ساختار پین بار باشید. طبق اصل انطباق، احتمال موفقیت معاملات پین بار از سطوح مهم بازار بالاست. پس در حمایت ها به دنبال پین بار صعودی و در مقاومت ها به دنبال پین بار نزولی باشید. در نمودار زیر (انطباق پین بار نزولی با سطح مقاومت) می بینید که قیمت تا مقاومت بالا آمده و سپس تشکیل پین بار (نزولی) داده است. دنباله پین بار تا بالای سطح افقی مقاومت فرو رفته، که نشان می دهد بازار قیمت های بالاتر را نپذیرفته و در نتیجه به جهت پایین برگشته است.
در نمودار زیر(انطباق پین بار صعودی باکمک حمایت بازار)، دنباله پین بار بسیار بلند و تا زیر حمایت بازار هم فرو رفته است. این نشانه خوبیست، به علت اینکه به این معنی است که قدرت فروشندگان در بازار کاهش یافته و فرصت جهت ورود مجدد خریداران فراهم شده است، یعنی بازار در شرف برگشت است.
بهترین فرصت معامله با پین بار، زمانی که پین بار در جهت روند شکل گرفته و همزمان در یکی از سطوح مهم قرار دارد، همان اصل انطباق است. معامله ای که طبق اصل انطباق باشد، درصد موفقیت بالایی را به همراه دارد. برای اینکه از همخوانی داشتن معامله بااصل انطباق اطمینان حاصل کنید باید دو مورد از عوامل (حمایت، روند الگوی حرکات قیمتی و …) مطابق یکدیگر و یا هم جهت باشند. در صورت بیشتربودن تعدد عوامل در اصل انطباق، درصد موفقیت معامله هم به 100%نزدیک تر است.
در نمودار زیر(انطباق پین بار صعودی باکمک حمایت بازار)، مثالی از اصل انطباق را میبینید . پین بار صعودی در سطح حمایت تشکیل شده و در عین حال هم روند بازار صعودی میباشد. هر سه مورد در یک جهت هستند و با همدیگر انطباق دارند، یعنی احتمال صعود بازار بسیار بالا میباشد.
نواحی مناسب جهت ورود به معامله و حد ضرر در پین بار ها
تعیین نقاط ورود و خروج قبل از شروع معامله مهمترین وظیفه معامله گران میباشد. این امر به شما کمک می کند تا به درستی درک کنید که ریسک معامله چقدر است و از کدام نقطه باید وارد بازار شوید. نقطه ورود به معامله در الگوی پین بار بدین گونه است که معامله گران بعد از بسته شدن کندل پین بار، وارد معامله می شوند، به این شکل که در پین بار های نزولی، نواحی فروش در زیر کف قیمتی کندل پین بار قرار دارند، و در پین بار های صعودی، نواحی خرید در بالای اوج قیمتی کندل پین بار است. منطقه دیگری که جهت ورود به معامله مناسب است، حدود ۵۰ درصدی پین بار میباشد. با استفاده از فیبوناچی اصلاحی، سطح ۵۰ درصدی پین بار را پیدا کرده و بازار اگر به این محدوده رسیده باشد می توانید وارد معامله شوید. (نمودار زیر نشان دهنده بهترین نقاط برای ورود به معامله از پین بار)
نواحی مناسب جهت ورود به معامله و حد ضرر در پین بار ها
دستور حد ضرر درست در زیر دنباله پین بار صعودی یا بالای دنباله پین بار نزولی قرار گرفته است. در نمودار زیر منطقه مناسب جهت قرار دادن دستورات حد ضرر نمایش داده شده است.
استراتژی معامله باکمک الگو کندل پوششی Engulfing
نخست باید اطمینان حاصل کنید که الگو ویژگی های کندل پوششی را دارا باشد. الگوی کندل پوششی باید تمام ویژگی های بیان شده را دارا باشد. در غیرصورت، احتمال موفقیت سیگنال صادر شده کاهش خواهد یافت. پس از اطمینان از اینکه الگوی ایجاد شده، کندل پوششی است، می توانید وارد معامله شوید. اولین موردی که پس از تایید الگوی کندل پوششی باید بررسی گردد، شرایط فعلی بازار میباشد. آیا روند نزولی است یا صعودی؟ آیا بازار فاقد روند است؟ پاسخ به این دسته از سوالات یکی از مهمترین قسمت ها در معاملات الگوهای حرکات قیمتی میباشد. اگر در این زمینه با مشکل روبه رو شدید، به بخش تعیین روند بازار مراجعه داشته باشید. در نمودار زیر(کندل پوششی و اصل انطباق)، میبینید که بازار در حال حاضر روند قوی نزولی را داراست. سپس بازار کمی به جهت بالا برگشته و الگوی کندل پوششی بزرگ نزولی را تشکیل داده که کندل ماقبل خود را کاملا تحت پوشش قرار داده است. این وضعیت با روند نزولی بازار همخوانی دارد.
مورد دیگری که پس از تشخیص روند و الگوی کندل پوششی باید بررسی شود، سطوح کلیدی بازار است الگو در حدود حمایت ظاهر شده یا مقاومت یا در محدوده عرضه قرار دارد یا در محدوده تقاضا. اگر الگو در این سطوح بازار نباشد، بهتر است که وارد معامله نشوید. حدود حمایت یا مقاومت، محدوده مهمی است، چون بازار قبلا به آن واکنش نشان داده، و احتمال اینکه دوباره این امر تکرار شود بسیار بالا میباشد. در نمودار، الگوی کندل پوششی قوی را داریم که درست در حدود مقاومتی (حمایت قبلی بازار) شکل گرفته است. قیمت تا حدود حمایت برگشته، و بعد با تشکیل کندل پوششی، هر دو کندل قیمتی قبلی را تحت پوشش قرار داده است. همانگونه که میبینید ، قیمت بعد از شکل گیری کندل پوششی سریع سقوط کرده است.
هر دو سیگنال کندل پوششی بررسی شده خوب هستند، اما آیا راهی وجود دارد که قدرت و اعتبار سیگنال کندل های پوششی را افزایش داد؟ موضوع مهم این است معامله طبق اصل انطباق است که روند، سطوح بازگشتی و الگوی کندل پوششی باید با یکدیگر همخوانی داشته باشند، تا احتمال موفقیت معامله افزایش پیدا کند. در نمودار زیر، شاهد الگوی کندل پوششی و اصل انطباق هستید. کندل پوششی با روند مطابقت داشته و در حدود حمایتی قرار گرفته است. تمام شرایط جهت ورود به معامله مهیاست.
نقاط ورود و خروج در الگوی کندل پوششی
تعیین نقاط ورود به معامله و حد ضرر در الگوی کندل پوششی بسیار سادست. در صورت صعودی بودن کندل پوششی ، نقطه ورود به معامله دقیقا بالای کندل صعودی و اگر الگوی کندل پوششی نزولی باشد، نقطه ورود به معامله در زیر کندل نزولی قرار گرفته است. حد ضرر در الگو های کندل پوششی صعودی در زیر کندل صعودی و در الگوی نزولی هم درست بالای کندل پوششی نزولی قرار می گیرد. الگوی کندل پوششی صعودی میباشد و نقطه ورود به بازار درست در بالای کندل صعودی قرار دارد. اگر کندل پوششی نزولی بود، مناسب ترین محدوده برای ورود به معامله درست زیر کندل نزولی است. الگوی کندل پوششی نزولي ست حد ضرر درست در بالای اوج قیمتی کندل پوششی قرار دارد. اگر کندل پوششی صعودی بود، حد ضرر در کف کندل پوششی قرار می گرفت.
استراتژی معامله با اینسایدبار Inside Bar
الگوی اینسایدبار در بازار های روند دار و در مسیر روند مورد معامله میتوان قرار داد. در چنین شرایط بکار رود، اغلب با نام شکست یا الگوی شکست حرکات قیمتی اینسایدبار نمایان می شود. همچنین می توان در خلاف روند، از نقاط کلیدی بازار هم به کار برد که با عنوان بازگشت اینسایدبار ظاهر می شوند. روش سنتی جهت ورود در سیگنالهای اینسایدبار استفاده از دستورات خرید یا فروش در اوج یا کف میله مادر است، و زمانیکه قیمت به جهت بالا یا پایین حدود میله مادر شکسته میشود، دستور شما هم در بازار فعال میگردد. حد ضرر هم اغلب در انتهای مخالف میله مادر قرار میگیرد، یا میتوان در نزدیکی سطح 50%میله مادر قرارداد، البته اگر میله مادر بزرگ تر از حد میانگین باشد. در نظر بگیرید که این نقاط ورود، روش سنتی یا استاندارد جهت قرار دادن حد ضرر یا دستورات معامله است، در اخر تصمیم با شما خواهد بود که از کدام نقاط وارد معامله شوید، و رسیدن به این سطح نیاز به تمرین دارد.
معامله اینسایدبار در بازارهای روند دار
در نمودار زیر، نحوه معامله با الگوی اینسایدبار و در راستای روند بازار را شاهد هستید. در اینجا، بازار روند نزولی دارد، پس الگوی اینسایدبار را میشود سیگنال فروش اینسایدبار نامید.
شاهد مثال دیگری از معامله الگوی اینسایدبار در بازار روند دار هستید . در این مورد، بازار روند صعودی را داراست، پس الگو را با نام سیگنال خرید اینسایدبار در نظر بگیرید. اغلب در بازارهای روند دار قوی، مثل نمونه پایینی، شاهد تشکیل چندین الگوی اینسایدبار هستید، که نقاط ورودی موفق تری را برایتان فراهم میکنند.
معاملات اینسایدبار برخلاف روند از سطوح کلیدی
در مثال زیر، ما به معاملهای با استفاده از الگوی اینسایدبار در خلاف جهت روند نمودار روزانه نگاه میکنیم. در این مورد، قیمت برگشته تا حمایت کلیدی بازار را دوباره لمس کند، و پین بار بازگشتی را در حمایت شکل داده است، که به دنبال آن بازگشت اینسایدبار شکلگرفته است. توجه کنید که فشار صعودی قوی، بعدازاین سیگنال اینسایدبار رویداده است.
نمودار دیگری از معامله اینسایدبار در عکس روند اخیر و از سطح کلیدی بازار را نشان داده ایم(انطباق اینسایدبار نزولی با مقاومت). در این جا، ما در موقعیت معامله سیگنال بازگشتی اینسایدبار از سطوح مقاومت کلیدی بازار هستیم. توجه داشته باشید که سیگنال فروش اینسایدبار تشکیل شده از دو اینسایدبار با یک میله مادر، که این چیز غیرعادی نیست و گاهی با آن مواجه میشوید. معاملات اینسایدبار از سطوح کلیدی نمودار اغلب بسیار سود ده هستند، چون اغلب به حرکات بزرگی در خلاف مسیر بازار منتهی میشوند.
نکاتی در مورد معاملات الگوهای اینسایدبار
_ یادگیری معامله اینسایدبار در جهت روند غالب نمودار روزانه کار راحتی است. معاملات مبتنی بر اینسایدبار که نقش بازگشتی در بازار را دارند، کمی فریب دهنده اند که نیازمند زمان و تمرین بیشتری میباشد.
_ اینسایدبارها در نمودار روزانه بهتر جواب میدهند، چون در تایم فریم های پایینتر، اینسایدبار های زیادی وجود دارد که اغلب آنها معنی خاصی ندارند و منجر به شکستهای جَعلی در بازار میگردند.
_ الگوی اینسایدبار گاهی چندین اینسایدبار را در حدود میله مادر شامل میشود، که تا چهار عدد هم میرسند، که هیچ ایرادی به همراه ندارد، و نشانگر این است که بازار به مدت بیشتری جهت تعادل نیاز داشته و گاها این نوع الگوها هم به حرکات و شکستهای قیمتی قوی تری منتهی میشوند. شاید در بازار گاهی الگوی اینساید بار مار پیچی و تودرتویی را مشاهده کنید، این الگوها اغلب دو یا چندین اینساید بار را شامل میشوند که در درون حدود میله مادر قرار دارند، و هر اینساید بار کوچک تر از قبلی و در حدود میله مادر است.
_ نخست تشخیص اینسایدبار را در قالب نمودارها تمرین کنید (بازارهای رونددارِ نمودار روزانه ) و سپس با انها وارد معامله شوید.
_ اینسایدبار ها گاهی با الگوی پین بار همراه میشوند، و همچنین آنها قسمتی از الگوی جَعلی هستند (الگوی شکست جَعلی اینسایدبار)، برای همین الگوی حرکات قیمتی مهمی هستند که باید به درستی درک شوند.
_ اینسایدبار نسبت های ریسک به ریوارد بهتری را دارا هستند، چون حد ضرر کوچکتری دارند، و به شکست قیمتی قوی منتهی میشوند.
استراتژی معامله به کمک الگوی شکست جعلی اینسایدبار Inside Bar False Break Out
از الگوی شکست جَعلی اینساید بار در بازارهای روند دار و هم بدون روند استفاده میشود . اغلب در بازار ارز خارجی شکستهای جَعلی به مکرر اتفاق میافتد. درک نحوه معامله با اینگونه الگوها میتواند بر جلوگیری از ورود به سیگنالهای جَعلی و همچنین فراهم کردن فرصت کسب سود کمک کند.
رایج ترین نقاط ورود به معامله در الگوی شکست جَعلی اینساید بار به حالت زیر است:
-
اگر قیمت از اینساید بار قبلی و یا کندل مادر فراتر برود، میتوان وارد معامله شد.
-
اگر الگوی شکست جَعلی اینساید بار همراه با پین بار تشکیل شده باشد، از استراتژیهای معاملاتی پین بار استفاده کنید.