بانکهای مرکزی نقش مهمي در بازار ارز و نوسانات نرخ معاملات دارند این بانکها، بورس باز نیستند و با دو هدف کنترل عرضه پول و نرخ بهره و نظارت بربازار ارز وارد بازار میشوند. دولت و بانکهای مرکزی فعالیت اقتصادی را بهطور جدی و مداوم پیگیری میکنند تا عرضه پول را در سطوح متناسب با اهداف اقتصادی خود نگه دارند.
شرکت کنندگان تجاری :
مؤسسات سرمایه گذاری معمولا به مبادلات خارجی ميپردازند و نقش مهمی در بازار ایفا میکنند. این مؤسسات از گروههای مختلفي تشکیل شده و شامل مؤسسات سرمایه گذاری کوچک و بزرگ، صادرات و واردات و شرکتهای خدمات مالی هستند. تمایل مؤسسات جهت معاملات خارجی دلایل مختلفي دارد.
مؤسسات مالی و سرمایه گذاری :
موسسات مالي عموما سرمايه هاي کلاني را دارا هستند و بسته به میزان سرمایهای که در اختیار دارند به طريق مختلفی در بازار فعالیت میکنند.
بخشي هم رویدادهای جهانی را برآورد ميکنند و دیدگاه بلند مدتي در جهت تقویت یا تضعیف ارز در طی چند ماه آینده مییابند و طبق آن اقدام به انجام معاملات بلند مدت مي کنند.در سالهای اخیر، سهم این نوع سرمایه گذاری در بازار فارکس افزایش یافته و امروز سهم معاملات کلی آن در بازار، حدودا ۲۰ درصد است. هر چند این گروه نسبت سایر شرکت کنندگان کوچک هستند ولی میتوانند در نوسانات نرخ ارز تأثیر گذار باشند.
اشخاص :
با پیدایش بازار آنلاین، مشتریان کوچک میتوانند به صورتي معامله کنند که کاملاً مشابه بازار بین بانکی است. در تجارت آنلاین تفاوت ميان قیمت خرید و فروش نسبت به بازار بین بانکی بیشتر است ولي عملکرد این سیستم بینظیر است. شرکتها در فضای رقابتی نرخهای پیشنهادی و سفارشات را دقیقاً با نرخ مشخص به انجام میرسانند. امروز مشتریان خرده پا مانند مؤسسات چند ملیتی میتوانند در بازار فارکس شرکت کنند.